Wat houdt sihr (zwarte magie) in?

Sihr (zwarte magie) is een van de grootste zonden in de islam. (Koran 20:69)

Onze geliefde Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) heeft vermeldt dat sihr een sjirk (afgodenarij) is en degene die dit uitvoert in koefr (ongeloof) is. (Boechari Iiayasa 23, Moeslim Iman 144)

Allah leert ons in de Koran dat sihr geen enkel effect heeft, behalve als Allah het wilt. (Koran 2:102).

Degene die open staan voor sihr zijn mensen met een zwak geloof en de gebeden verwaarlozen. (Koran 22:52-55, 16:99-100)

Onze edele Profeet (vzmh) heeft ons geadviseerd om de laatste drie soera’s (Ichlas, Falaq en Nâs) uit de Koran dagelijks te lezen. Het lezen van deze soerah’s (hoofdstukken) en het verrichten van onze dagelijkse gebeden zal ons van alle sihr en magie beschermen. We hoeven dus niet bang te zijn dat iemand sihr heeft verricht. Het zal geen enkel effect hebben als wij onze contact met Allah goed houden en naast onze gebeden de Koran dagelijks reciteren.

Als wij onszelf wijs maken dat we door sihr problemen zullen krijgen, dan plegen we sjirk. We geven sihr de kracht en macht die we aan Allah moeten toekennen. Vertrouw dus op de bescherming van Allah en vergeet niet dat niemand je wat kan aandoen als Allah het niet wilt. En onze Barmhartige Allah heeft ons duidelijk aangegeven hoe we ons tegen sihr kunnen beschermen, namelijk door te bidden en dagelijks het lezen van de laatste drie soerah’s uit de Koran.