Waarom gebeuren er tegenwoordig geen wonderen?

Wonderen zijn bovennatuurlijke gebeurtenissen die Allah aan zijn Profeten laat verrichten. Met deze wonderen steunt Allah zijn Boodschappers tijdens hun profeetschap. Onze nobele Profeet, vrede en zegeningen zij met hem, is de laatste Boodschapper van Allah. De tijd van de profeten en hun wonderen zijn dus gesloten.

Echter, dit betekent niet dat er helemaal geen wonderen meer gebeuren. Als we om ons heen kijken zien we vele wonderen van Allah! Is het bijvoorbeeld niet wonderbaarlijk dat uit een zuur pitje van een druif, duizenden honingzoete druiven komen?

Als we dit pitje zouden kauwen, spugen we het direct weer uit omdat het zuur is. Waar komt dan die zoetigheid vandaan? In welke onzichtbare verbazingwekkende chemische fabriek is al deze zoetigheid ‘gezipt’ die na honderden miljoenen generaties nog steeds onze smaakpapillen laat genieten zonder dat de smaak minder wordt na ieder generatie druivenpit?

Hoe is het verder mogelijk dat al deze druiven onder de hete zon soms wekenlang in goede staat blijven maar niet verbranden of uitdrogen? Is dit geen wonder? De hoeveelheid water die ze binnen krijgen onder de hete zon is namelijk nauwelijks voldoende om een struik te bevochtigen onder deze barre hete omstandigheden. Waar halen deze druifjes dan toch hun vocht vandaan en welke ingenieur heeft hen zo ontworpen dat ze toch nog wekenlang onder de hete zon hun vocht vasthouden zodat ze ons kunnen voorzien van heerlijke zoete druiven en druivensap?

Laten we tot slot ook nog eens naar de olijven kijken. In welke ‘chemische fabriek’ zijn de duizenden liters olijfolie ‘gezipt’ in een olijvenpitje? Waar haalt dit kleine pitje tonnen olijfolie vandaan? Uit aarde? Water? Zon? Lucht? Zo zijn er miljoenen wonderen die voor onze ogen gebeuren. De kunst is om deze wonderen te kunnen zien!