Veroordelen moslimlanden de IS niet?

Het is geheel onterecht dat men denkt dat moslimlanden de IS niet veroordelen en dat geestelijke leiders oproepen tot geweld. Hieronder hebben we enkele van de vele veroordelingen van islamitische landen en geleerden. Helaas zijn niet-moslims hier vaak niet van op de hoogte omdat, in tegenstelling tot de media in islamitische landen, de media hier geen of minimale aandacht aan schenkt.

België: Executief van de moslims in België. (Koepelorganisatie die de moslimgemeenschap in België vertegenwoordigd) heeft afstand genomen en zich gedistantieerd van de misdaden van IS. En ze heeft vermeld dat de criminele handeling van IS niets te maken hebben van de Islam.

Nederland: CMO (spreekt namens 380 moskeeën in Nederland): heeft op 21 augustus via persbericht laten weten dat ze afstand nemen van IS en hun daden afkeuren.

Groot Brittannië: Moslimraad (vertegenwoordigers van de islamitische groeperingen) hebben de IS ter strengste veroordeeld. Deze boodschap hebben ze persoonlijk doorgegeven op het paleis van Westminster.

Verenigde Staten: Raad voor Amerikaans-Islamitische relaties hebben IS veroordeeld en hen ‘onislamitisch en moreel verwerpelijk’ genoemd.

Saudi-Arabië: Grootmoefti Sheikh Abdoelaziz heeft leden van IS als nummer 1 vijand van de islam bestempeld.

Egypte: hoogste religieuze autoriteit grootmoefti Shawqi heeft IS bestempeld als: corrupte, extremistische organisatie die schadelijk is voor de islam en moslims.

Turkije: belangrijkste geestelijke leider Mehmet Gormez: ‘De jihadistische militanten die hun wreedheden begaan in naam van de Islam, kunnen niet tot het geloof worden berekend. Ze maken misbruik van een zeer heilig woord als de islam. ‘Deze zieke’ ideologie is niet terug te vinden in de islam.’

Marokko: vooraanstaande Marokkaanse imam en vice president van de islamitische partij (grootste partij van Marokko) Sheikh ben Hammad en de heeft de Marokkaanse jeugd gewaarschuwd voor IS propaganda om niet in de val te trappen van terroristische organisaties.

Conclusie: de moslimlanden veroordelen wel degelijk de IS. Het probleem is dat deze niet interessant zijn als nieuwsbericht en daardoor de kijkers, luisteraars en surfers niet bereikt.