Kunnen de djinn’s in contact komen met de mensen?

Sommige mensen hebben een aangeboren capaciteit om in trance te gaan en contact te maken met wezens uit onzichtbare sferen van het bestaan. Nochtans mag niet worden vergeten dat zowel engelen als djinn, als onzichtbare wezens, hun eigen levensvoorwaarden hebben. Er zijn zekere beperkingen en principes die zij in acht moeten nemen. Wie dus met djinn in contact komt moet voorzichtig zijn in de relatie met hen. Men kan gemakkelijk onder hun invloed komen en als speelgoed gebruikt worden.

Sommigen stellen dat Ghulam Ahmad Qadiyani die in de 20e eeuw in Indië leefde, het slachtoffer werd van djinn. Hij probeerde de Islam te dienen door tegen de Hindoe Yogi te strijden via de weg van de Fakirs maar de kwade geesten namen hem onder hun controle. Eerst fluisterden ze hem toe dat hij een vernieuwer van de religie was en suggereerden daarna dat hij de Boodschapper was. Toen hij tenslotte onder hun invloed en controle was, ging Ghulam Ahmad nog verder door te beweren dat hij een belichaming van God was.

Zonden en onzuiverheden dienen als een uitnodiging van de invloed van boze geesten: ongelovige djinn. Vooral mensen met een beïnvloedbare natuur en een neiging tot pessimisme en melancholie zijn aan slechte invloeden blootgesteld. Ook diegenen die een verknoeid leven leiden en geen discipline kennen. De kwade geesten verblijven meestal in gebieden waar vuil wordt gestort en andere vuile plaatsen zoals openbare baden en toiletten.