Is strakke kledij toegestaan in de islam?

De hoofddoek is slechts een van de aspecten van de algehele bedekking. Het is de bedoeling voor de vrouw om zo min mogelijk de aandacht te trekken van vreemde mannen. Daarom dient een moslima naast een hoofddoek ook wijde, niet-doorschijnende, kleren te dragen, zodat de lichaamsvormen niet zichtbaar worden. Sterker nog, ook mannen dienen wijde kleren te dragen volgens de islam!

Er zijn jongere Moslima’s met hoofddoekje maar wel zwaar opgemaakt en met zeer strakke spijkerbroek met daaronder hoge hakken. Is dat niet hypocriet omdat het hoofddoekje toch juist bedoeld is om je te behoeden voor slechte blikken?

Het is dan inderdaad tegenstrijdig om enerzijds de haren te bedekken en anderzijds de overige lichaamsdelen te accentueren. Degenen die dit doen hebben het doel van de hoofddoek niet helemaal begrepen of hebben hun begeertes de overhand gegeven. Moslims zouden het doel van het bedekken en het dragen van een hoofddoek beter moeten verkondigen. Soms lijkt het inderdaad alsof het voor de mode is, terwijl de bedoeling is om, omwille van God, juist geen aandacht te trekken. De hoofddoek is bedoeld ter bescheidenheid en het bedekken van de schoonheid.